Kandavas novadpētniecības muzejs

Apraksts

Muzeja darba laiks:

Pirmdiena - piektdiena: 9:00 - 17:00
Sestdiena: 10:00 - 16:00
Svētdiena: slēgts

  • Muzeja vadītāja: Guna Ošeniece
  • Vēsturniece: Aksilda Petrevica
  • Krājuma glabātāja: Gerda Laumane

Ieejas maksa:
Pieaugušajiem - EUR 2,00;
skolēniem, studentiem, pensionāriem - EUR 1,00.

Īpašie piedāvājumi:

  • Kandavas ozolzīļu kafijas degustācija un galda spēle ''Spēks no ozolzīles'' Vēl pavisam nesen – 20.gadsimta trīsdesmitajos gados – pupiņu kafija Kandavā bija dārga un ekskluzīva prece, tādēļ kandavnieki savās mājās un tējnīcās baudīja grauzdētu ozolzīļu, miežu, cigoriņu un kastaņu dzērienus. Visiecienītākais un smalkākais no tiem bija ozolzīļu kafija. Atdzīvināt kafijas dzeršanas senās tradīcijas, Kandavas novada muzejs šodien viesiem piedāvā ozolzīļu kafiju, kuras garšā savijas Abavas senlejas ozolu spēks un Kandavas senais mājīgums. Iepriekš piesakoties pa tālr. 26667031. Muzejā var iegādāties Kandavas kafiju kā suvenīru.


  • Suvenīrmonētu izkalšana bez maksas
  • "Pie pavarda" - piedāvājam izmantot labiekārtotu atpūtas un pasākumu norises vietu, kura atrodas muzeja dārzā. Tajā ir soli (sēdvietas ~ 50gb.), divi galdi un ugunskura vieta.

2018.gada rudenī muzeja pagrabā atklāta jauna pamatekspozīcija

“Valodiņa – Dieva dota.
Vietu vārdi – izdomāti”

Nokāpjot pagrabā un apsēžoties pie lielā saimes galda Jūs varēsiet:

1. Iepazīties ar valodnieka Kārļa Mīlenbaha dzīvi un darbību

2. Izstaigāt “Tautas atmiņu taku” un atrast kartē Kandavas pilsētā un Abavas upes krastos bijušos un esošos vietvārdus – novada nemateriālo kultūras mantojumu

3. Izspēlēt atmiņas spēli “Atrodi vienādos”

Apraksts: Kandavas novada muzejs dibināts 1995. gada 17. novembrī, pateicoties vēsturnieka un Kandavas internātvidusskolas skolotāja Viktora Vītola iniciatīvai un savāktajiem materiāliem.

Muzejs atrodas ēkā, kura uzcelta 1887. gadā kā diakonišu slimnīca. No 1921. līdz 1939. gadam ēkā darbojas Vācu vecāku pamatskola. Sākot no 20.gs. 50-jiem gadiem, vairāk kā 40 gadus šeit atradās PSRS valsts bankas nodaļa, kura atstājusi muzejam unikālu mūžīgo eksponātu - bankas naudas seifu, kurā piedāvājam iekļūt un iepazīties ar “100 muzeja dārgumiem”.

Piedāvājumā:

1. Ekspozīcijas "Ar zirgu uz Kandavas tirgu" un “Valodiņa – Dieva dota. Vietu vārdi – izdomāti”

2. Izstādes : "Piemiņas istaba", "Sarkanais Stūrītis", “100 muzeja dārgumi”

3. Kandavas vecpilsētas makets (19.gs.vidus - 20.gs.sāk.), vecpilsētas vēstures digitālā ekspozīcija, spēle “Senajā Tirgus laukumā”

Muzeja telpās darbojas biedrība "Kandavas partnerība".

Papildus pakalpojumi: WiFi jeb bezvadu internets.

Galerija
Produkti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozares
Karte
    Statistika:
    Pilnībā apskatīts : 94650
    Meklēšnas rezultātos parādīts : 162982
    EscapeTown, izlaušanās spēles
    EscapeTown, izlaušanās spēlesIZLAUŠANĀS SPĒLES. Kopā ar draugiem vai kolēģiem dodies neaizmirstamā piedzīvojumā Otrā pasaules kara tematikā. Izaiciniet sevi un pārbaudiet, cik atjautīgi, izveicīgi esiet spriedzes apstākļos un vai spējat saglabāt loģisko, analītisko domāšanu un darboties komandā.
    Atpūtas komplekss "Viesītes", kempings
    Atpūtas komplekss "Viesītes", kempingsLauku tūrisma un atpūtas vieta „ Karpu dīķis KASTOS” izveidots 2009 .gadā. Dīķa platība 2,3 ha. Vidējais dziļums 4m. Atrodamies tikai 15 km attālumā no Rīgas centra - "Viesītes", Jaunmārupē, Mārupes novadā
    Saullēkti ozolos, viesu nams
    Saullēkti ozolos, viesu namsViesu māja Ezernieku pagastā pie lielākās ozolu birzs Baltijā, blakus Ežezers ir salām bagātākais ezers Latvijā. Atpūta gan divām personām, gan lielām tūristu grupām. Banketu zāle līdz 40 cilvēkiem. Izbraucienus ar kuteri pa Ežezeru.
    Villa Dole, viesu nams
    Villa Dole, viesu namsAtpūta Daugavas krastā Doles salā. Mājīgi numuriņi gulēšanai, telpas svinībām un pasākumiem, pirts.
    Zariņi, viesu māja
    Zariņi, viesu mājaLaipni lūdzam viesu mājā "Zariņi". Krievu pirts ar baseinu,  sauna, naktsmītnes, lapene, ugunskura un telšu vietas. Telpas banketiem un svinībām.
    Iecavnieki, viesu māja
    Iecavnieki, viesu mājaViesu māja "Iecavnieki" atrodas klusā meža ielokā, Jaunjelgavas novadā, stundas braucienā no Rīgas. Pirts ar baseinu, zāle banketu rīkošanai (50 pers.). Sešas istabiņas ar dušu un WC katrā. Sporta laukumi. u.c.
    Kaminer, SIA
    Kaminer, SIAŽogu izgatavošana un uzstādīšana. Kamīnu, Krāšņu, Barbekjū uc. mūrēšana, uzstādīšana un to apdare. Apkures sistēmas montāža. Saules sistēmu uzstādīšana. Kamīni, krāsnis, plītis, Biokamīni, krāsns piederumi. Čuguna izstrādajumi mājai un dārzam. Saules kolektori, saules paneļi, vēja ģeneratori utt.
    Krauklīši, viesu nams
    Krauklīši, viesu namsKrauklīši ir moderna guļbūve ar lielu terasi, mākslīgā dīķa krastā. Viesu namā ir Tv/Sat, karaoke, bārs, virtuve, kamīns, plaša telpa dejām un banketiem.
    Ekoloģiskas lineļļas koka krāsas
    Ekoloģiskas lineļļas koka krāsasEkoloģiska lineļļas koka krāsa Ecolin āra un iekšdarbiem. Izceļ koksnes dabīgo struktūru un virsma pēc apstrādes kļūst matēta, un nodilumu izturīga.
    Mani sauc Neils Saksons, esmu akmeņkalis. Mans darbs ir saistīts ar akmens pierunāšanu, pamudināšanu, pakļaušanu un piespiešanu kļūt par man vai Jums vajadzīgo priekšmetu vai lietu.
    Visi banneri
    laba_seta.jpgRundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma