Apraksts

Ozolnieku novada Salgales pagastā Lielupes krastā atrodas pirmā Latvijas Republikas prezidenta Jāņa Čaktes dzimtas īpašums“Auči”, kur 2018.gadā atjaunotajā kalpu mājā ir tapusi ekspozīcija, kas piedāvā nevis tradicionālu memoriālo muzeju eksponātu izkārtojumu, kas vedina uz konkrētas personas klātbūtni pagātnes formā, bet paplašina robežas, piedāvājot domas klātbūtni, idejas klātbūtni:

Jāņa Čakstes dzīves būtiskākie notikumi kā personības veidošanās ceļš – tas sasaucas ar ikviena apmeklētāja (topošas personības, nobriedušas personības..) personīgo pieredzi;

Jāņa Čakstes vērtību sistēma, demokrātija kā kompromisu māksla, kā kalpošana sabiedrībai veido asocācijas ar norisēm mūsdienu sabiedrībā, kā arī rosina izvērtēt savas prioritātes;

Stāsts par “Auču” saimniecību un dzimtas likteņi atklāj, ko nozīmē būt latvietim likteņa līkločos,kāda nozīme ir ģimenei cilvēka dzīvē un vēl – ko mums nozīmē dzimtas mājas.

Apmeklējums iespējams ar iepriekšēju pieteikšanos pa tālr. +37126392154 vai e-pastā freimaneineta@gmail.com

Galerija
Video
  • video
Produkti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozares
Karte
    Statistika:
    Pilnībā apskatīts : 249782
    Meklēšnas rezultātos parādīts : 591220
    EscapeTown, izlaušanās spēles
    EscapeTown, izlaušanās spēlesIZLAUŠANĀS SPĒLES. Kopā ar draugiem vai kolēģiem dodies neaizmirstamā piedzīvojumā Otrā pasaules kara tematikā. Izaiciniet sevi un pārbaudiet, cik atjautīgi, izveicīgi esiet spriedzes apstākļos un vai spējat saglabāt loģisko, analītisko domāšanu un darboties komandā.
    Atpūtas komplekss "Viesītes", kempings
    Atpūtas komplekss "Viesītes", kempingsLauku tūrisma un atpūtas vieta „ Karpu dīķis KASTOS” izveidots 2009 .gadā. Dīķa platība 2,3 ha. Vidējais dziļums 4m. Atrodamies tikai 15 km attālumā no Rīgas centra - "Viesītes", Jaunmārupē, Mārupes novadā
    Mežābeles, brīvdienu māja
    Mežābeles, brīvdienu mājaAtrodas ekoloģiski tīrā, dabas aizsargājamā zonā Dridža ezera dabas parkā, 17 km attālumā no Krāslavas. Tās apkārtnē ir mežs, pļavas, dzidrs ezers - bagāts ar zivīm.
    Zāģeri, viesu nams
    Zāģeri, viesu namsBioloģiski sertificēta saimniecība, mājlopi. Naktsmītnes, banketu/ konferenču zāles, kamīnzāle ar pirti, dīķis ar pludmali.
    Lilaste, atpūtas komplekss
    Lilaste, atpūtas komplekssKomfortabli viesnīcu numuri, un guļbūves namiņi, banketu zāle, kamīnzāle, kurās varat pavadīt gan svētkus, gan seminārus – tas viss vienmēr ir Jūsu rīcībā.
    Deko Dārzs
    Deko DārzsNodrošinām visu darbu kompleksu, ieskaitot teritorijas attīrīšanu, gružu aizvešanu, vietas planēšanu, dārza apūdeņošanu, auglīgās augsnes ievešanu, zāliena ierīkošanu, stādījumu ierīkošanu.
    Mežvidi, viesu nams
    Mežvidi, viesu namsMežvidi ir jauns viesu nams Kurzemē. Veidojot vietu kā jautrām svinībām, tā mierīgai atpūtai, centāmies apvienot mūsdienu vajadzības ar senatnes vērtībām.
    Erebuni, armēņu restorāns
    Erebuni, armēņu restorānsRestorāns „Erebuni" atrodas gleznaina dārza ielenkumā, starp kokiem, ziediem un strūklakām. Nokļūstot šeit, jūs varēsiet patīkami atpūsties, nobaudīt īstus armēņu ēdienus, kas pagatavoti uz atklātas uguns.
    Tehnika darbam un atpūtai, tehnikas veikals
    Tehnika darbam un atpūtai, tehnikas veikalsTehnikas veikals ir pasaules vadošo meža un dārza tehnikas ražotāju pārstāvis. Nodrošinām kvalitatīva apkalpošanu, servisu un zemākās cenas!
    Lobes krogs, viesu nams
    Lobes krogs, viesu namsLobes krogs. Kafejnīca - līdz 50 cilvēkiem, banketa zāle - līdz 150 cilvēkiem, numuriņi, pirts - līdz 20 cilvēkiem.
    Visi banneri
    laba_seta.jpgRundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma