Apraksts

Pētera Upīša Dārzkopības muzeja misija ir, iedvesmojoties no izcilā dārzkopja, selekcionāra Pētera Upīša (1896 – 1976) personības un mūža veikuma, ciešā sadarbībā ar Institūtu, rosināt sabiedrības interesi par dārzkopības tradīcijām Latvijā, apmeklētājiem nodrošināt mūžizglītības iespējas, kā arī bagātināt Latvijas kultūras telpu ar zinātnes dārza pieredzējumu. 

 

Muzeja piedāvājuma programma

  • Muzeja ekspozīcija veltīta dārzkopja – selekcionāra Pētera Upīša ieguldījumam dārzkopības zinātnē, kā arī atklāj viņa aizraušanos ar fotografēšanu, mūziku un literatūru;
  • Tematiskas nozarei veltītas, tai skaitā mākslas darbu izstādes par dārzu dažādās tā izpausmes formās;
  • Muzejpedagoģiskās programmas dažādām mērķauditorijām - bērnudārzu audzēkņiem, skolēniem, ģimenēm ar bērniem, kā arī pieaugušo grupām;
  • Informatīvi materiāli un konsultācijas par jaunākajiem sasniegumiem augļkopībā;
  • Praktiskās dārza darbu meistarklases, kuras vada Dārzkopības institūta zinošie pētnieki;
  • Iespēja iepazīties ar Baltijā krāšņāko ceriņu kolekciju;
  • Ekskursijas pa Dārzkopības institūta dārziem;
  • Sezonas laikā iespēja degustēt dārzā izaudzētos augļus un ogas.


Lielākie notikumi

Pētera Upīša dārzkopības muzejs, Dārzkopības institūta dārzs piedāvā plašu kultūras, mūzikas, mākslas un zinātnes pasākumu programmu aktīvajā sezonā, no maija līdz oktobrim:

·         Ceriņu ziedēšanas laiks – maijā;

·         Tradicionālais klasiskās mūzikas koncerts – maija pēdējā nedēļā;

·         Ķiršu laiks – jūlijā;

·         Zinātnieku nakts – septembra pēdējā piektdienā;

·         Ābolu svētki – oktobra pirmajā sestdienā


Ieejas biļešu cenas P. Upīša Dārzkopības muzejā un dārzā


OPERMŪZIKAS KONCERTS CERIŅU DĀRZĀ - 24. maijs, plkst. 19:00

 Biļešu cena būs 30.00 EUR un biļetes būs iegādājamas bilesuparadize.lv
Klasiskās mūzikas koncerta dienā ceriņu dārzs atvērts apmeklētājiem plkst.: 9.00 - 17.00.

Produkti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozares
Karte
    Statistika:
    Pilnībā apskatīts : 6848
    Meklēšnas rezultātos parādīts : 26729
    Kartridzuuzpilde.lv
    Kartridzuuzpilde.lvKārtridžu Uzpilde piedāvā ātru un kvalitatīvu kārtridžu uzpildes pakalpojumu un plašu jaunu kārtridžu klāstu visiem populārākajiem printeru ražotājiem ar piegādi visā Latvijā par izdevīgām cenām.
    Viola Stils, salons
    Viola Stils, salons"Viola-Stils" ir viena no lielākajām inovatīvajām bezšuvju trikotāžas ražotnēm Baltijas reģionā, Latvijā. Uzņēmumam ir vairāk nekā trīsdesmit gadu pieredze trikotāžas ražošanā, izmantojot augstas kvalitātes itāļu dziju, piemēram, kašmiru, zīdu un smalku merino vilnu.
    Mīļmājiņa, brīvdienu māja
    Mīļmājiņa, brīvdienu mājaMīļmājiņa ir veidota, lai jūs apburtu ar lauku šarmu, esot tuvu pilsētai. Tā ir vieta, kur atpūsties ārpus mājas, jūtoties kā mājās, ērti baudīt nedēļas nogales un brīvdienas, un rast iespēju atjaunot enerģiju, atrast jaunas idejas, vēlmes un spēku būt, darīt un radīt.
    Zvejnieki 2000, SIA, atpūtas bāze
    Zvejnieki 2000, SIA, atpūtas bāzeIkviena no četrām kotedžām ir paredzēta sešiem cilvēkiem un ir aprīkota ar elektriskajām baterijām. Pirts ar kamīnzāli, lapenes svinībām, atpūta pie Cieceres ezera.
    Zanda, rokdarbi, keramika
    Zanda, rokdarbi, keramikaSvēpētās keramikas bļodas, krūzes, svečturi, vāzes,adījumi.
    Liedags, viesu māja
    Liedags, viesu mājaViesu māja atrodas Liepājas–Ventspils šosejas malā. Viesu māja Liedags piedāvā 16 labiekārtotas istabas, uzkodu bārs, pirti ar baseinu.
    Pinumi, salons - darbnīca
    Pinumi, salons - darbnīcaPinumi tiek izgatavoti no Latvijā izaudzēta materiāla. Izgatavojot pinumus, man ir svarīga kvalitāte, lai izstrādājums kalpotu daudzus gadus.
    Lotes Toys, veikals
    Lotes Toys, veikalsLotes Toys ir Latvijas uzņēmums, kurš no augstvērtīgiem dabas izejmateriāliem izgatavo rotaļlietas, attīstības spēles un dizaina mantas.
    MS Real, SIA
    MS Real, SIAFirma profesionāli nodarbojas ar bioloģisko attīrīšanas iekārtu izvēli, pārdošanu un uzstādīšanu privātmājām. Pie mums var iegādāties bioloģiskās attīrīšanas iekārtas, kā arī pasūtīt visas sistēmas piegādi un uzstādīšanu.
    AGUZ, SIA
    AGUZ, SIARiekstu sviests ir kas vairāk nekā deserts ... Kāri ēd pie tases kafijas vai tējas, iejauc iecienītākajās brokastu putrās!Uzsmērē uz augļiem – āboliem vai bumbieriem, banāniem, ananasiem vai zemenēm – vai pat uz dienišķās baltmaizes vai rīsu krekera un baudi to!
    Visi banneri
    Rundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma